השנה החדשה כבר כמעט כאן וחלקכם בוודאי עסוקים על מעל לראש בקניות והכנות לקראת החג.
כמה רגעים לפני הבישולים והקניות אני רוצה להציע כמה הצעות קטנות.
איך זה מתנהל במשפחה שלכם?
לא יודעת מה קורה אצלכם במשפחה אבל אצלנו תמיד נשאר המון אוכל מארוחת החג. בכל שנה אני אומרת לעצמי – זו רק ארוחה ומוצאת את עצמי מבשלת יותר ממה שהתכוונתי כי כל אחד מהמשתתפים רוצה משהו מיוחד. פועל יוצא של זה הוא שחלק מהאוכל נזרק כי למחרת כבר לא בא לנו לאכול את אותו אוכל, חג, רוצים גיוון. חלק מהרעיון של המון אוכל והמון סוגים של אוכל הוא העניין שאנחנו מאחלים לעצמנו שתהיה שנה טובה ושנה של שפע.
הכנתי רשימה קצרה של כללים כדי להיות יעילים ולא בזבזניים:
1. עצרו רגע וחשבו – האם באמת יאכלו את כל הכמויות או שאפשר לקצץ בהן קצת? מכינים אוכל לברכות החג? הכינו טעימות שיספיקו לכולם. לא צריך יותר מזה.
2. תבדקו מי אוכל כל אחד מסוגי האוכל.
במשפחה שלי למשל יש רק 2 אנשים שאוכלים דג. כל השאר לא אוהבים את זה בכלל.
הפיתרון שאנחנו מצאנו – קונים 4 קציצות, יותר זול, הרבה פחות עבודה ולא נשאר כלום.
3. הציעו לכל אחד מהמשתתפים בארוחה לקחת חלק בדרך הכי מתאימה לו – אחד עם בית גדול ינדב את הבית, אחד מכין אורז הכי טעים, יכין אורז, מי שטוב בהכנת קינוחים, יכין קינוחים, חלקו מטלות לכל המשתתפים. כך תהנו מגיוון, תבזבזו פחות וגם תוכלו קצת לנוח לפני הארוחה. מנוחה עושה טוב לעור הפנים 🙂
אז מה שנשאר זה רק להזכיר לכם שארוחת החג היא בעצם הזדמנות לשבת עם כל המשפחה ולהנות ממנה, האוכל חשוב אבל הוא רק אמצעי לקרב לבבות.
אני מבקשת לאחל לכולכם שנה טובה. שתהיה זו שנה של שפע ושגשוג, בריאות טובה והצלחה בכל מה שתבקשו לעצמכם.
שרון
11 בספטמבר 2015 21:36 (9 שנים לפני)הטיפ שלי: פעם בחודש מדלגת על סופר ורק מנצלת דברים שבמילא נמצאים בבית. תתפלאו כמה אפשר להכין ממה שיש במזווה, במקרר, במקפיא. אפשר לאמץ גם לחג – מבשלים פעם אחת וכל החג שורדים עם מה שיש.
איה
12 בספטמבר 2015 4:48 (9 שנים לפני)שרון זה טיפ מצויין. בכלל הרי אנחנו לא חיים במדבר נכון? אז גם אם נגמר משהו בבית אפשר מחר ללכת ולקנות. אין טעם לייצר סטוקים בבית.
נויה קומיסר
12 בספטמבר 2015 11:16 (9 שנים לפני)מסכימה עם כול מילה! תודה על הטיפים החשובים ! ובעיקר על המיקוד להגיע לארוחה ולהתכוונן לשיחה טובה וביחד!!
איה
12 בספטמבר 2015 13:58 (9 שנים לפני)נויה, תודה על תגובתך. בסוף הרי נזכור בעיקר מי היה ועל מה דיברנו. איזה אוכל היה? זה פחות חשוב… שנה טובה!
נטע פלג
12 בספטמבר 2015 14:20 (9 שנים לפני)פוסט חשוב ונכון. אני שומעת מאמא שלי כבר חודשים על אוכל שהיא זורקת בארוחות משפחתיות, אחרי שהיא כמובן מנסה לשכנע אותי לקחתו….אני גם רואה אנשים בסופר קונים עגלות ענק, ואני תוהה אם זה באמת כל כך הכרחי, בכלל אני חושבת שיש נטייה בישראל לשים את האוכל במרכז . שמחה שכתבת את הפוסט הזה 🙂
איה
12 בספטמבר 2015 14:45 (9 שנים לפני)תודה נטע ושנה טובה!
מיכל מנור
12 בספטמבר 2015 14:23 (9 שנים לפני)איה, זה מה שאני אומרת כל חג לאמא שלי, "אין צורך להכין כל כך הרבה אוכל. לא חבל על המאמץ ועל האוכל?" לפחות את החלק של חלוקת הנטל אנחנו כבר מיישמים בשנים האחרונות ואני אחראית על הנטול גלוטן.
איה
12 בספטמבר 2015 14:46 (9 שנים לפני)מיכל זה מעולה בעיני כי ככה כולם לוקחים חלק ואמא שלך לא מגיעה מעולפת לארוחת החג. שנה טובה יקירה!