בכל סדנא שאני מעבירה אני תמיד נתקלת בתחושת תסכול של המשתתפים כי הם לא ממש מצליחים להבין האם צריך ביטוחי בריאות וסיעוד, מדוע הם יקרים ולמה בעצם לא להסתפק רק בביטוח המורחב של קופות החולים.
חברות הביטוח מצידן עושות הכל כדי שהפוליסות יהיו מעורפלות ולא ברורות לציבור הרחב ומוסיפות לבלבול הרב הקיים בתחום.
לפני כשבוע, במסגרת ערב לקוחות של וריטס סוכנויות ביטוח, שמעתי הרצאה מרתקת של עו"ד שמיר קמינסקי, בעברו מנכ"ל קופ"ח לאומית, שהוא ממנסחי פוליסות הבריאות והסיעוד במרבית חברות הביטוח.
אז הנה עיקרי הדברים, כתבתי בצורה תמציתית כדי לא לבלבל אתכם עוד:
1. רמת הרפואה בישראל היא מהגבוהות בעולם אולם שירותי הרפואה שניתנים לאזרחי המדינה בעייתים מבחינת משכי זמן ההמתנה לתורים, מיעוט כוח אדם ועומסים בבתי החולים.
2. קופות החולים הוסיפו לאחרונה רובד נוסף לכיסוי הביטחי שהן נותנות (מכבי שלי, מאוחדת מקסימום, לאומית שיא, מאוחדת פלטינום). התוספת הזו אין בה אלמנטים של הצלת חיים או טיפול בקטסטרופות רפואיות ולכן הן מיותרות. התשלום לרובד הנוסף – כ-80 ש"ח למשפחה, כלומר הימנעות מהצטרפות לרובד הזה תחסוך לכם 960 ש"ח בשנה.
3. הסיכוי בארץ לקבל איבר להשתלה הוא כמעט אפסי. לכן חובה לרכוש ביטוח פרטי להשתלות בחו"ל!
4. לאף קופה אין תרופות מצילות/מאריכות חיים בביטוחים המשלימים. חייבים ביטוח פרטי צורך זה!
5. ביטוח סיעודי – משפחה בישראל אינה יכולה להרשות לעצמה להיות ללא ביטוח סיעודי. ביטוח זה אינו חלק מהביטוח המשלים של קופות החולים אלא נפרד ממנו. תבדקו היטב שיש לכם גם ביטוח סיעודי של הקופה.
5. עם זאת שימו לב שהסכומים שמכוסים על ידי הביטוח הסיעודי של קופות החולים אינם מספקים וצריך להשלים אותם על ידי ביטוח פרטי.
אשמח לענות על שאלות ונושאים שעדיין לא ברורים לכם.
דותן
31 באוגוסט 2015 19:52 (9 שנים לפני)היי.
יש לך טעות קטנה: זה כללית פלטינום ולא לאומית פלטינום.
פרט לכך, אני די מסכים עם כל מה שנכתב בפוסט.
איה
31 באוגוסט 2015 20:12 (9 שנים לפני)תודה על התיקון, אשנה בתוך הפוסט, טעות קולמוס…