לפני כמה חודשים הגיעו אלי זוג נחמד לייעוץ. הם גרו ביישוב קהילתי מרוחק, הרוויחו יפה אבל לא הצליחו לאזן בין ההכנסות להוצאות.
כשהגענו במהלך הייעוץ לשלב שבו צריך להתחיל לבדוק באיזה סעיפים הוצאה ניתן לצמצם ראיתי שסעיף הוצאות הרכב שלהם היה ממש גבוה. הסברתי הלם שאפשר לעשות מספר מהלכים לצמצום ההוצאה – הם היו ממש סקפטיים. הצעתי שנעשה כמה מהלכים ונבדוק. הסכימו.
מה הצעתי להם לעשות?
1. מאחר וכל טיפול בסידורים השונים (בנק, קניות בסופר, רופא ילדים וכד') הצריך נסיעה לעיר הקרובה מרחק 40 דק' נסיעה – המלצתי שירכזו את כל הסידורים ליום אחד, ייסעו רק פעם אחת, ביום קבוע בשבוע, לעיר הקרובה ויחסכו המון כסף בדלק (כמובן שאם צריך דחוף רופא ילדים – לא עושים חשבון כמה דלק זה יעלה).
2. הצעתי לבדוק ולבצע השוואה של ביטוחי הרכב. באתר של משרד האוצר יש מחשבון ביטוח חובה – חובה לבדוק שם לפני שרצים לעשות ביטוח. גם באתר wobi ניתן לבצע השוואה של מחירי ביטוח לרכב ולהוזיל את העלויות.
3.להקפיד על טיפול שוטף ברכב. זה חשוב כמובן בראש ובראשונה לבטיחותכם ובטיחות הנוסעים שלכם אבל רכב מטופל גם יכול לחסוך בהוצאות הדלק. דוגמא? לקוחה שלי סיפרה לי שלקחה את הרכב שלה לטסט והבוחן אמר לה שהיא לא יוצאת מהמכון לפני שהיא מחליפה צמיגים כי הם במצב גרוע. ומה קרה אח"כ? פתאום היא גילתה שעם הצמיגים החדשים צריכת הדלק שלה ירדה ב-30%. כדאי לבדוק גם? ברור שכן!
4. להקפיד לתדלק במשאבות לתדלוק עצמי. חיסכון של כ-300 ש"ח בשנה.
אז מה קרה בפועל?
הזוג הנמרץ ארגן מחדש את הלו"ז שלו כך שפעם בשבוע אחה"צ הם נוסעים לעיר הגדולה ומטפלים בכל מה שצריך. הוצאות הדלק ירדו וגם ההוצאות על המזון כי הם החלו לעשות קניות באופן קבוע בסופר הגדול שבעיר ולא בצרכניה הקטנה והיקרה בישוב בו הם גרים.
דבר נוסף – בבדיקת הביטוחים שהם משלמים על הרכב התברר שהם יכולים להוזיל את עלות הביטוח בכמה מאות שקלים. שווה? בטח שכן!.
עוד המלצה אחת שבכלל לא קשורה לחיסכון – תחליטו על יום בשבוע שאתם לא מזיזים את הרכב מהחניה. אני עושה לפחות יום אחד כזה בשבוע. גם עושה כושר, גם מסייעת בדרכי שלי הקטנה להקטנת זיהום האוויר וגם חוסכת המון דלק.
עוד 2 דברים:
אחד – קרדיט לאחותי המאוד מאוד מוכשרת, רותי, על הציור המקסים של האוטו.
והשני – בעצם לא חייבים רכב, אפשר להגיע לעבודה גם במזחלת 🙂
מיכל מנור
14 באפריל 2015 8:03 (10 שנים לפני)אם גרים בלפלנד אפשר גם במזחלת…..מאמצת את הרעיון של יום בשבוע לא להזיז את הרכב.
איה
14 באפריל 2015 9:26 (10 שנים לפני)מיכל, הייתי חייבת להשתמש בתמונה הזו 🙂 פעם כשהייתי קטנה היה משבר בשוק הדלק וכל בעל רכב התחייב להשבית את הרכב שלו ליום בשבוע. על כל המכוניות היו מדובקת מדבקות עם אותיות של ימי השבוע וכך ידעת באיזה יום הרכב הזה מושבת. אולי אנחנו צריכים לאמץ את זה כשיטה
אריאל
14 באפריל 2015 14:46 (10 שנים לפני)כל מה שכתבת ממש ממש ממש נכון. מעבר לכך, סכום לא מבוטל ניתן לחסוך בכל נושא סוג הרכב. יש להבין שרכישת רכב חדש משמעה כי עוד טרם נסע את הקילומטר הראשון, כבר הפסיד כעשרה אחוזים מערכו. ההבדל בין רכישת רכב חדש לבין רכישת רכב בן, נניח, 3-4 שנים, הוא הבדל עצום. רכישת רכב חדש עדיפה מהבחינה של פוטנציאל קלקולים, אבל לא בהכרח יותר כלכלית.
איה
14 באפריל 2015 15:04 (10 שנים לפני)זה נכון. רכב חדש מהרגע שהוא עולה על הכביש מפסיד 10% ואף יותר מערכו. ככל שהרכ חדש ויקר יותר – גם הביטוח עליו יקר יותר, ואם צריך ביטוח לנהג חדש – המחיר רק מטפס…
גלית
14 באפריל 2015 18:31 (10 שנים לפני)מדוייקת ומחדשת כמו תמיד , תודה רבה על הטיפים
איה
15 באפריל 2015 3:42 (10 שנים לפני)תודה גלית!
אפרת דה בוטון
16 באפריל 2015 17:17 (10 שנים לפני)איה את גדולה מהחיים! הפוסטים שלך ממוקדים מענינים ובאמת עוזרים! אוהבת את ההומור שלך. נשיקות!
איה
17 באפריל 2015 3:34 (10 שנים לפני)תודה אפרת יקרה, אני שמחה לשמוע שהטיפים עוזרים 🙂